Getirilecek Resmi Belgeler

  • Amerika’da bir çok belge “soft” (elektronik dosya) olarak da kabul edilmektedir. Bu nedenle burada listelenecek belgeleri tarayıp erişilebilir bir ortama koymanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.
  • Başvurunuz sırasında her ihtimale karşı aşağıda belirttiğimiz belgeleri yanınızda getirmenizi ve hatta uçuş sırasında yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Ayrıca yine önlem olarak bu belgelerin birer fotokopisini bavulunuza koyabilirsiniz.
    • Pasaport (Eğer pasaportunuzun geçerlilik süresi 6 aydan daha kısa ise mutlaka yeni bir pasaport temin ediniz). Pasaportta imkanlarınıza uygun en uzun süreyi (10 yıl) tercih ediniz.
    • Öğrenci olarak geldiğinizin kanıtı olan ve vizenizi alırken konsolosluktaki görevli tarafından sınırdan girerken sınır görevlisi tarafından açılmak üzere zarflanmış olan I-20 öğrenci belgeniz.
    • Okulunuzdan aldığınız ve İngilizce’ye çevrilmiş transkriptiniz ve diplomanız.
  • Evliyseniz evlilik cüzdanınız,
  • Türkiye nüfus cüzdanlarınız
  • Çocuğunuz varsa doğum sertifikası.(bir çok durumda pasaport da yeterli olmaktadır)
  • Belirli bir süre için Amerika’da araba kullanırken kullanabileceğiniz ehliyetiniz. “International drivers license” statüsündeki ehliyet ekstra bir koruma getirmemektedir. En sağlıklısı her durumda eyalet kurallarına uygun olarak Amerika ehliyeti alma sürecini başlatmaktır.
  • Çocuklarınızın aşı kartı veya hastaneden yapılmış olan aşıları gösterir belge (mümkünse ingilizce tercümesi)
  • Çocuklarınızın son okuduğu/mezun olduğu okuldan alınmış -mümkünse tercüme dilmiş -transktipt (bazı derslerden muaf tutulmak için kullanılabilmektedir)
Advertisements