Göçmen Olmayan Vize Çeşitleri

Vize Adı Açıklama Kendi Çalışma İzni Eş çalışma izni Ortalama Süre Dikkat Edilmesi Gereken Konular
B1-B2 Turistik-İş Gezisi Amaçlı Vize Hayır Hayır 6 ay ilk girişte veriliyor, 1 yıl içinde 6 aydan fazla kalınmasına izin verilmiyor ancak pek önerilmese de acil birşey oldu deyip 6 ay uzatılabiliyor
E1 Ticaret Vizesi Evet Evet Konsolosluktan başvurursa 5 yıllık veriliyor, Amerika’dayken başvurulursa 2 yıllık veriliyor. 2 yılda bir uzatmak gerekiyor, şirketler “substantial” ticaret yaptıkları sürece sonsuza kadar yenileniyor. USA ve TR arasında ticaret yapan 2 şirket varsa bunları yönetmek amacıyla USA’ya gelebilirsiniz. Ticaretin yönü önemli değil ancak “substantial” olması ve en az %50 ticaretin USA ile yapılıyor olması gerekiyor.
E2 Yatırım Vizesi Evet Evet Konsolosluktan başvurursa 5 yıllık veriliyor, Amerika’dayken başvurulursa 2 yıllık veriliyor. 2 yılda bir uzatmak gerekiyor, başvuruda yatırım yapılan şirket kar ettiği sürece sonsuza kadar 2 yıllık uzatmak mümkün TR’den başvuruda 120-130 bin dolar gerekirken, USA’dan başvuruda 55-60bin dolar da kabul edilebiliyor. Ayrıca USA’dan başvuruda mülakat olmuyor.
F1 Öğrenci Vizesi F1 vizesiyle staj yaparak çalışma CPT ve mezun olunca çalışma izni OPT imkani var. Hayır Okul süresi kadar veriliyor genelde. I20 formu veren dil kurslarında veya üniversitelerden başvurulabilir. USA’da kalmak iiçn en ucuz yöntemlerden biri F1 vizesidir.
H1 Geçici Çalışma Vizesi Evet Hayır Geçici çalışma izni 3 yıllık veriliyor, maximum 6 yıl uzatılabiliyor.
J1 Değişim Öğrencisi Vizesi Sadece kampüste EAD alarak Evet

http://j1visa.state.gov/basics/j2-visa/

Genelde 6 aylık veriliyor. Work&Travel programı ile geldiyse dışarıda da çalışabilir.
K1 Nişanlı Vizesi 90 gün Zaten vatandaş
L1 Şirket İçi Transfer Vizesi Evet Evet İleride green carda EB2 veya EB3 üzerinden dönüşüyor. Benzer işi yapan TR ve USA şirketinde çoğunluk hissesi varsa uygulanabilir. (5 kişi %20 ortak ise, %21 ortak olan çoğunluk hisse sahibi oluyor.)
O1,O2, O3 Olağanüstü Yetenek Evet Hayır
P Atlet/Sanatçı Vizesi Evet Hayır
R Din Görevlileri Evet Hayır
Advertisements